Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Alblasserdam

Met een alarmsysteem in Alblasserdam kan je met een gerust hart de deur uit. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide informatie over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder bieden we op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Alblasserdam en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-alblasserdam

Alarminstallatie Alblasserdam plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De medewerker kijkt direct mee en waarschuwt de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Alblasserdam? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Alblasserdam en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Alblasserdam?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Alblasserdam kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 – €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Alblasserdam.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Alblasserdam (april 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Alblasserdam. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Velleman en Technomax. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Molenlanden, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Alblasserdam te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Alblasserdam vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Zuid-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Zij faciliteren een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, Bosch, Foscam, TP-Link of Eve, Hombli, Yale, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Alblasserdam?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Alblasserdam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €1025,00. De daadwerkelijke prijs komt tot stand door het type alarm, de aanvullende diensten zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera vanaf €525,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Alblasserdam.


Postcodegebied: 2950, 2951, 2952, 2953, 2954

Plaats een reactie