Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Rinsumageast

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Rinsumageast voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp verstrekken we praktische details over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Rinsumageast en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-rinsumageast

Alarminstallatie Rinsumageast laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional analyseert de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Rinsumageast? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Daardoor bepaal je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Rinsumageast.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De vakman geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gebeld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Rinsumageast?

Vraag offertes op bij specialisten uit de regio

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dantumadiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Negatieve aspecten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot €1600,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot €2150,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn installeer je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot €2550,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Rinsumageast.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Rinsumageast (juni 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Rinsumageast. Zij kunnen je helpen met merken zoals Jablotron en MDK. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Sibrandahûs, Jannum, Damwâld en Dokkum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Rinsumageast te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Rinsumageast vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven helpen jou met een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, TP-Link, Somfy, Foscam, D-Link of Eufy, Netamo, Yale, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Rinsumageast?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Rinsumageast voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1050,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en de installateur.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €575,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Rinsumageast.


Postcodegebied: 9105

Plaats een reactie