Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dokkum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Dokkum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. Via onze adviseurs delen wij goede details over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Dokkum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-dokkum

Alarminstallatie Dokkum installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dokkum? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en check op welke plekken de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo bepaal je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dokkum.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Dokkum?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1800,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een betrouwbaar systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Onkosten inclusief installatie: €1000,00 – €1900,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Investering inclusief aanleggen: €1700,00 tot +/- €2300,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Dokkum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dokkum (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dokkum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als MDK en Tadrian. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Damwâld, Rinsumageast, Wyns en Wytgaard.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Dokkum te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Dokkum vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link, D-Link & Hombli, Netamo, Eufy, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Dokkum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Dokkum voor thuis liggen je tussen de €550,00 en €1225,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte bij een geverifieerd alarm Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera voor €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Dokkum.


Postcodegebied: 9100, 9101, 9102, 9103

Plaats een reactie