Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wyns

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Wyns schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je handige informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Wyns en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-wyns

Alarminstallatie Wyns plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt direct mee en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wyns? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Zo kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, SMS, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wyns en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Wyns?

Bekijk actuele prijzen bij specialisten in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Tytsjerksteradiel hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Verder zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €700,00 tot wel €1450,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot +/- €2150,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kies je voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1850,00 tot circa €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Wyns.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wyns (december 2023)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wyns. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Winland en Clarius. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Dokkum, Damwâld, Wytgaard en Wirdum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de kans op inbraak in Wyns te limiteren. Check ook extra informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Wyns vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Foscam, TP-Link, D-Link of Arlo, Eve, Netamo, Hombli, Eufy.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Wyns?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Wyns voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1375,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €15,00 en +/- €50,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per camera. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera vanaf €525,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Wyns.


Postcodegebied: 9091

Plaats een reactie