Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Damwâld

Door het installeren van een alarmsysteem in Damwâld verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij een inbraak en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp delen wij betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Verder bekijk je op dit platform een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Damwâld en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Altijd een veilig gevoel, ook op vakantie.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-damwald

Alarminstallatie Damwâld laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij detectie zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Damwâld? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Daardoor weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Damwâld en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op het afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Damwâld?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Dantumadiel houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 tot wel €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1175,00 – €1900,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde onderdelen, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €3000,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Damwâld.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Damwâld (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht check je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Damwâld. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Sandisk en FireAngel. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Rinsumageast, Sibrandahûs, Dokkum en Wyns.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden goed werkende tips om de kans op inbraak in Damwâld te verkleinen. Lees ook meer info over Telefoonmelding.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Damwâld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Mogelijk werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy, Foscam & Eufy, Arlo, Netamo, Hombli, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Damwâld?

De kosten van een goed alarmsysteem in Damwâld voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1475,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De medewerker van de meldkamer stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 & €32,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 per camera. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Damwâld.


Postcodegebied: 9104

Plaats een reactie