Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Reusel

Door middel van een alarmsysteem in Reusel verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp vind je uitgebreide informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Reusel en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-reusel

Alarminstallatie Reusel laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een agent bekijkt wat er aan de hand is en belt direct de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Reusel? In het onderstaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan ontdek je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Reusel en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Reusel?

Krijg verschillende offertes van experts in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Reusel-De Mierden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Daarbij zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijs inclusief installatie: €950,00 tot €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot circa €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Reusel.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Reusel (februari 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Reusel. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Enforcer en Grothe. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Riethoven, Westerhoven, Netersel en Casteren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de opties voor inbraak in Reusel te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Reusel vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Zij staan bekend om een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Regelmatig werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link + Yale, Eve, Arlo, Netamo, Eufy.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Reusel?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Reusel voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1050,00. De normale prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een noodgeval D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en +/- €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij detectie wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €275,00 per aansluiting. Liever een oplossing met HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €500,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Reusel.


Postcodegebied: 5540, 5541

Plaats een reactie