Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Valkenswaard

Door het installeren van een alarmsysteem in Valkenswaard heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, jaagt inbrekers de deur uit en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp lees je goede info over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Valkenswaard en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-valkenswaard

Alarminstallatie Valkenswaard aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een signalering slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger kijkt de melding na en waarschuwt de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Valkenswaard? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Daardoor maak je een plan welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Valkenswaard.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Valkenswaard?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Valkenswaard gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Verder zul je moeten kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot wel €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €3000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Valkenswaard.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Valkenswaard (juni 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel check je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Valkenswaard. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Marmitek en MDK. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Bergeijk, Waalre, Reusel-De Mierden en Bladel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Valkenswaard te limiteren. Check ook extra informatie over Toegangscontrole.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Valkenswaard vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Professioneel systeem met liefst 24 maanden garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ of Eufy, Hombli, Arlo, Netamo, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Valkenswaard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Valkenswaard voor thuis liggen gemiddeld tussen de €500,00 en €900,00. De daadwerkelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en €32,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €225,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een systeem met HD-beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera vanaf €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Valkenswaard.


Postcodegebied: 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556

Plaats een reactie