Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vries

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Vries beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, beperkt de eventuele schade en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. In onze keuzehulp lees je populaire informatie over de verschillende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien vergelijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Vries en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-vries

Alarminstallatie Vries laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Vries? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de zwakke plekken liggen. Op die manier weet je welke risicovolle plekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: lichtalarm, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vries.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Vries?

Krijg verschillende offertes van experts uit de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Tynaarlo gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 – €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €950,00 – €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot wel €2150,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Vries.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vries (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel bieden wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vries. Zij werken met gangbare merken als JSC Merseta en X-Gen. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Zeegse, Taarlo, Noordlaren en Midlaren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Vries te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Vries vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Mogelijk kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ + Netamo, Yale, Eve, Hombli, Arlo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Vries?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Vries voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €450,00 en €1150,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de aanvullende diensten zoals camerabeveiliging of rookmelder, het soort woning, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit checkt de centralist wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een noodsituatie Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €50,00 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Vries.


Postcodegebied: 9480, 9481

Plaats een reactie