Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Noordlaren

Door het installeren van een alarmsysteem in Noordlaren is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij populaire informatie over de verschillende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Afsluitend verstrekken we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Noordlaren en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-noordlaren

Alarminstallatie Noordlaren laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De beveiliger controleert het signaal en neemt telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Noordlaren? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie markeer je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Noordlaren en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen inprogrammeren die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Noordlaren?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Groningen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot ongeveer €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1125,00 tot ongeveer €1950,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2650,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer informatie over extra veilig wonen in Noordlaren.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, druppel, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Noordlaren (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht ontdek je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Noordlaren. Zij werken met gangbare merken als Asecos en Netgear. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Vries, Zeegse, Midlaren en Zuidlaarderveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Noordlaren te verminderen. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Noordlaren vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Groningen kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Bosch, Foscam, TP-Link, D-Link of Yale, Netamo, Eve, Hombli, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Noordlaren?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Noordlaren voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1425,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij detectie kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Noordlaren.


Postcodegebied: 9479

Plaats een reactie