Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midlaren

Met een alarmsysteem in Midlaren schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij betrouwbare details over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Midlaren en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-midlaren

Alarminstallatie Midlaren plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Midlaren? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midlaren en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Midlaren?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Tynaarlo gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot wel €1250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot €2050,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1200,00 – €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Midlaren.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, tag, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midlaren (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Echter, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midlaren. Zij hebben ervaring met merken als Tzunali en Venitem. Of bekijk bedrijven en installateurs in Noordlaren, Vries, Zuidlaarderveen en De Groeve.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen relevante tips de kans op inbraak in Midlaren te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Midlaren vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een slimme alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Meestal bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam + Yale, Eve, Hombli, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Midlaren?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Midlaren voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €900,00. De totale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de additionele services zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. De operator waarschuwt de bewoners bij een geverifieerd alarm Door het inschakelen van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Midlaren.


Postcodegebied: 9471, 9475

Plaats een reactie