Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midlum

Met een alarmsysteem in Midlum beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Ook bekijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Midlum en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-midlum

Alarminstallatie Midlum laten installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De operator bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Midlum? In ons speciale stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en controleer waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Afsluitend heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midlum en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Midlum?

Krijg verschillende offertes van installateurs uit de regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Steeds meer mensen in de gemeente Harlingen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening. Verder dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2150,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze componenten.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1250,00 tot circa €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Midlum.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midlum (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In deze tabel check je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midlum. Zij kunnen je helpen met merken zoals CSAG en Grothe Velleman. Je kunt ook doorklikken naar installateurs en bedrijven in West-Terschelling, Hee, Wijnaldum en Pietersbierum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Midlum te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Rookmelder.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Midlum vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch + Eve, Hombli, Netamo, Yale, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Midlum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Midlum voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1250,00. De echte prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en garantietermijn.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een noodsituatie Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €47,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €575,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Midlum.


Postcodegebied: 8871, 8872

Plaats een reactie