Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem West-Terschelling

Door gebruik te maken van alarmsysteem in West-Terschelling beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bekijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in West-Terschelling en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-west-terschelling

Alarminstallatie West-Terschelling plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in West-Terschelling? In het bijgaande stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier ontdek je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  We differentiëren diverse type alarmeringen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in West-Terschelling en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een voordelig alarmsysteem kopen in West-Terschelling?

Vraag offertes op bij specialisten in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Terschelling kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, camerabewaking, meldkamer koppeling. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1275,00 tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt installeer je bekabelde sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1650,00 tot wel €2750,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in West-Terschelling.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in West-Terschelling (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in West-Terschelling. Zij werken met gangbare merken als Technomax en De Raat. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Hee, Kaard, Midlum en Wijnaldum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in West-Terschelling te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf West-Terschelling vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een compleet en professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen kan je kiezen voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link, Foscam + Arlo, Hombli, Eufy, Yale, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in West-Terschelling?

De kosten van een goed alarmsysteem in West-Terschelling voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1400,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen analyseert een operator wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) in het geval van een inbraak of brand. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €55,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur West-Terschelling.


Postcodegebied: 8880, 8881

Plaats een reactie