Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Pietersbierum

Dankzij een alarmsysteem in Pietersbierum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp check je uitgebreide info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Pietersbierum en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-pietersbierum

Alarminstallatie Pietersbierum laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Als extra optie wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Pietersbierum? In dit handige stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke deuren en ramen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Pietersbierum.

 5. De installateur komt langs

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gebeld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Pietersbierum?

Krijg verschillende offertes van installateurs in direct regio

Keuzehulp: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Waadhoeke houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders. Tevens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Onkosten inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 – €1850,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2450,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Pietersbierum.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Pietersbierum (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Pietersbierum. Zij kunnen je helpen met merken zoals Sony en Sistec. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Wijnaldum, Midlum, Sexbierum en Oosterbierum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Pietersbierum te beperken. Bekijk ook meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Pietersbierum vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak werken zij met een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ of Netamo, Eve, Yale, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Pietersbierum?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Pietersbierum voor thuis liggen ongeveer tussen de €575,00 en €1350,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator of er iets aan de hand is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 en €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Pietersbierum.


Postcodegebied: 8856

Plaats een reactie