Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Groede

Door middel van een alarmsysteem in Groede kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp tonen wij goede info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop verstrekken we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Groede en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-groede

Alarminstallatie Groede aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie zal het alarm afgaan en krijg je een melding op je smartphone. Indien gewenst is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Groede? In het volgende stukje leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Met deze informatie bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Groede en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Groede?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Sluis hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 – €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze sensors.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot wel €2450,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Groede.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Groede (juli 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Groede. Zij kunnen je helpen met merken zoals TruVision en Firex. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en leveranciers in Nieuwvliet, Breskens, Oostburg en Geersdijk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de kans op inbraak in Groede te beperken. Bekijk ook meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Groede vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Zeeland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, Somfy, EZVIZ, D-Link + Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Groede?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Groede voor thuis liggen je tussen de €525,00 en €1100,00. De normale prijs is afhakelijk van het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €55,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Heb je liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Groede.


Postcodegebied: 4503

Plaats een reactie