Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Benneveld

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Benneveld verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp lees je populaire info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Benneveld en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-benneveld

Alarminstallatie Benneveld installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker ziet direct wat de situatie is en neemt direct contact op met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Benneveld? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan ontdek je welke risicovolle plekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij bekabelde installaties zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is extra service van de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Mogelijk is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Benneveld en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon doorgeven die gebeld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Benneveld?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Coevorden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, bewegingsmelders, afstandsbediening. Ook dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot wel €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Investering inclusief installatie: €1075,00 tot wel €1650,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensors.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1150,00 oplopend tot €1950,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Benneveld.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een druppel, pas, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Benneveld (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Benneveld. Zij hebben ervaring met merken als Sanyo en Garvan. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Eeserveen, Oosterhesselen, Meppen en Aalden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Benneveld te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Brandblusser.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Benneveld vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven faciliteren een professionele alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In de regel kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy + Eufy, Netamo, Arlo, Yale, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Benneveld?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Benneveld voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €1175,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en +/- €55,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €250,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Benneveld.


Postcodegebied: 7856

Plaats een reactie