Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oosterhesselen

Door het installeren van een alarmsysteem in Oosterhesselen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je handige info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Oosterhesselen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-oosterhesselen

Alarminstallatie Oosterhesselen plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een expert onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Oosterhesselen? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om de pakkans te vergroten kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oosterhesselen en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Oosterhesselen?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Coevorden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Tevens moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €775,00 tot +/- €1750,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde componenten, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot circa €2950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Oosterhesselen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oosterhesselen (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel vind je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oosterhesselen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als TruVision en Nauta. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Gees, Zwinderen, Eeserveen en Benneveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Oosterhesselen te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Oosterhesselen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners faciliteren een intelligente alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam + Arlo, Yale, Eufy, Netamo, Eve.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oosterhesselen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Oosterhesselen voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €975,00. De exacte prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, de grootte van de woning en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De operator probeert bewoners meteen te bellen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Oosterhesselen.


Postcodegebied: 7860, 7861

Plaats een reactie