Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Coevorden

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Coevorden is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Als extra voordeel geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp lees je handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit portaal een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Coevorden en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-coevorden

Alarminstallatie Coevorden laten aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist kijkt de melding na en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Coevorden? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Coevorden en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Coevorden?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Coevorden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1950,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Onkosten inclusief installatie: €1075,00 tot wel €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1100,00 tot €2400,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Coevorden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Coevorden (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder tonen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Coevorden. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Duracell en Rokonet. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Hardenberg, Emmen, Ommen en Dalfsen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je handig tips om de kans op inbraak in Coevorden te beperken. Of klik door voor meer informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Coevorden vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link of Arlo, Netamo, Yale, Hombli, Eufy.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat kost een alarmsysteem installeren in Coevorden?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Coevorden voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1200,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de additionele services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €45,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, SMS. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een goedkope optie is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera voor €375,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Coevorden.


Postcodegebied: 7740, 7741, 7742

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie