Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Sleen

Door het installeren van een alarmsysteem in Sleen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij handige details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Sleen en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-sleen

Alarminstallatie Sleen aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingsinstallatie dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad zal het alarm afgaan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator bekijkt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Sleen? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, SMS, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Sleen en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De expert geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij verdachte omstandigheden.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Sleen?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Coevorden beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, camerabewaking, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €725,00 tot +/- €1200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarieven inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1700,00 tot ongeveer €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Sleen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Sleen (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de tabel hieronder bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Sleen. Zij hebben ervaring met merken als JSC Merseta en IIyama. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Diphoorn, Erm, Nieuw-Amsterdam en Nieuw-Weerdinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Sleen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Sleen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een vernuftige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen alarmcentrale die 24/7 bereikbaar is.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy, EZVIZ & Eve, Hombli, Netamo, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Sleen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Sleen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1050,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator stelt woningeigenaren op de hoogte Bij een noodsituatie D.m.v. Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 & €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie krijg je direct een melding. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: SMS, e-mail, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Wil je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Sleen.


Postcodegebied: 7840, 7841

Plaats een reactie