Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Erm

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Erm beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je goede informatie over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien check je hier erkende beveiligingsbedrijven in Erm en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-erm

Alarminstallatie Erm installeren

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een verdachte poging zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Erm? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op deze manier ontdek je welke deuren en ramen verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere alarmcentrale PAC. 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Erm en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De medewerker legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Erm?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit jouw regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Coevorden gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 oplopend tot €1400,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2200,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2050,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Erm.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pas, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Erm (december 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de bijgaande tabel check je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Erm. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als IIyama en Kenwei. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Veenoord, Holsloot, Diphoorn en Sleen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Erm te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Erm vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link, EZVIZ & Yale, Eufy, Netamo, Arlo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Erm?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Erm voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €1000,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), de extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een bedrade camera vanaf €150,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera vanaf €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Erm.


Postcodegebied: 7843

Plaats een reactie