Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zandeweer

Met een alarmsysteem in Zandeweer heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide details over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Zandeweer en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-zandeweer

Alarminstallatie Zandeweer laten aanleggen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert analyseert de melding en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zandeweer? In ons speciale stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier weet je welke ingangen voorzien moeten worden van detectors. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren diverse type alarmeringen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zandeweer en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gebeld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Zandeweer?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Daarbij heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €825,00 tot wel €1500,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1225,00 tot ongeveer €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1450,00 tot €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Zandeweer.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pincode, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zandeweer (november 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zandeweer. Zij hebben ervaring met merken als SMP en Honeywell. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Stitswerd, Huizinge, Eppenhuizen en Kantens.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Zandeweer te verkleinen. Check ook extra informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Zandeweer vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Somfy, D-Link, EZVIZ & Arlo, Eve, Yale, Eufy, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Zandeweer?

De kosten van een slim alarmsysteem in Zandeweer voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1400,00. De echte prijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een inbraakalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €35,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest populaire alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, SMS. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €300,00 per aansluiting. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zandeweer.


Postcodegebied: 9997

Plaats een reactie