Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Huizinge

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Huizinge voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast check je op dit platform bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Huizinge en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-huizinge

Alarminstallatie Huizinge installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Huizinge? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en achterhaal waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie weet je welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Huizinge en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Huizinge?

Vraag offertes op bij specialisten uit jouw regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Eemsdelta laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1900,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1650,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €3000,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Huizinge.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Huizinge (december 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Huizinge. Zij hebben ervaring met merken als Cadxx en Pulsar. Of klik door voor installateurs en bedrijven in Westerwijtwerd, Toornwerd, Middelstum en Warffum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Huizinge te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Huizinge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Groningen onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, D-Link, Bosch, EZVIZ + Eufy, Arlo, Eve, Hombli, Netamo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Huizinge?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Huizinge voor thuis liggen tussen de €425,00 en €1050,00. De totale prijs hangt af van welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij calamiteiten wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een geverifieerd alarm D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €55,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Huizinge.


Postcodegebied: 9992

Plaats een reactie