Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Klimmen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Klimmen kan je met een gerust hart de deur uit. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Als extra voordeel stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop vergelijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Klimmen en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-klimmen

Alarminstallatie Klimmen laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Klimmen? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Klimmen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Klimmen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Voerendaal gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling, rookmelders, buitensirene. Ook heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is eenvoudig aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2050,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1300,00 – €3000,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Klimmen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, druppel, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Klimmen (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Klimmen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Bosch en Amex. Op onze site bekijk je ook installatiebedrijven en leveranciers in Bocholtz, Baneheide, Walem en Hulsberg.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de opties voor inbraak in Klimmen te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Klimmen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Bosch & Hombli, Netamo, Eufy, Eve, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Klimmen?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Klimmen voor thuis liggen je tussen de €450,00 en €1500,00. De precieze prijs hangt af van het type installatie, extra opties zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een expert probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €400,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Klimmen.


Postcodegebied: 6343

Plaats een reactie