Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Baneheide

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Baneheide verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een eigen alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp vind je praktische details over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook check je op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Baneheide en vind je slimme tips tegen inbraak.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-baneheide

Alarminstallatie Baneheide installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een melding zal versturen bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. Soms is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De centralist controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Baneheide? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier kom je erachter welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Om inbrekers te verrassen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Baneheide en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Baneheide?

Ontvang gratis offertes van experts in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Simpelveld laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 oplopend tot €1800,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 oplopend tot €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen maak je gebruik van de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 tot €2350,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Baneheide.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Baneheide (april 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het laat plaatsen door een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In deze tabel delen wij namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Baneheide. Zij hebben ervaring met merken als Western Digital en Garvan. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Nuth, Wijnandsrade, Bocholtz en Klimmen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Baneheide te limiteren. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Baneheide vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link & Eufy, Eve, Arlo, Yale, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Baneheide?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Baneheide voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €475,00 en €900,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals camera’s of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt checkt de centralist of er een noodzaak is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €35,00 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je een oplossing met HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Baneheide.


Postcodegebied: 6353

Plaats een reactie