Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Simpelveld

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Simpelveld is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp bieden we praktische details over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bekijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Simpelveld en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-simpelveld

Alarminstallatie Simpelveld installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een agent volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Simpelveld? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan markeer je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt zo snel mogelijk verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Simpelveld en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De vakman geeft een uitleg over de werking van het systeem. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Simpelveld?

Vraag offertes op bij beveiligingsbedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Flink wat huizen in de gemeente Simpelveld hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 – €1250,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1300,00 tot ongeveer €2150,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1200,00 tot +/- €2650,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Simpelveld.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: beveiligers kunnen live schakelen naar jouw woning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Simpelveld (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder bekijk je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Simpelveld. Zij hebben ervaring met merken als Suprema en Galaxy. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Landgraaf, Heerlen, Voerendaal en Beekdaelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Simpelveld te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Toegangscontrole.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Simpelveld vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Altijd inclusief tweejaarlijks service & onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link, Somfy + Eufy, Yale, Arlo, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Simpelveld?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Simpelveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €1425,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm. Met Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en €32,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera voor €425,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Simpelveld.


Postcodegebied: 6369

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie