Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beekdaelen

Door middel van een alarmsysteem in Beekdaelen beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, beperkt de eventuele schade en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je populaire info over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Beekdaelen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-beekdaelen

Alarminstallatie Beekdaelen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een ongewone beweging zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De centralist bekijkt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Beekdaelen? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier weet je welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Een interessante keuze is een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beekdaelen.

 5. De installateur komt langs

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon ingeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Beekdaelen?

Vraag offertes op bij experts uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Beekdaelen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 oplopend tot €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijs inclusief installatie: €1250,00 tot €2100,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen neem je de bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2100,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder lees je meer over veilig wonen in Beekdaelen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een tag, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beekdaelen (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Toch, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beekdaelen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Duracell en CQR. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Voerendaal, Simpelveld, Valkenburg aan de Geul en Vaals.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we handig tips om de opties voor inbraak in Beekdaelen te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Beekdaelen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Europees keurmerk en NCP gekeurd.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ, Foscam + Arlo, Eufy, Yale, Hombli, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Beekdaelen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Beekdaelen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1200,00. De echte prijs hangt af van het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er gaande is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een agent waarschuwt de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, telefonische oproep, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €175,00 per camera. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Beekdaelen.


Postcodegebied: 6365

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie