Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Schinveld

Met een alarmsysteem in Schinveld beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we betrouwbare info over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast vergelijk je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Schinveld en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-schinveld

Alarminstallatie Schinveld laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging zal het systeem het alarm inschakelen en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt jouw woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De operator kijkt direct mee en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Schinveld? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Schinveld.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Schinveld?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Beekdaelen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief buitensirene, afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €750,00 tot wel €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €1000,00 tot €1850,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1650,00 tot ongeveer €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Schinveld.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Schinveld (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In de bijgaande tabel check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Schinveld. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Alphavision en Asecos. Of bekijk bedrijven en leveranciers in Jabeek, Bingelrade, Merkelbeek en Doenrade.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Schinveld te beperken. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Schinveld vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Foscam, EZVIZ, Somfy & Netamo, Yale, Eufy, Hombli, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Schinveld?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Schinveld voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €850,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type alarm, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en +/- €42,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Schinveld.


Postcodegebied: 6450, 6451

Plaats een reactie