Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Jabeek

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Jabeek kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je praktische info over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Jabeek en vind je slimme tips tegen inbraak.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-jabeek

Alarminstallatie Jabeek laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Steeds vaker is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent ziet direct wat de situatie is en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Jabeek? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op die manier ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, E-mail, SMS, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Jabeek en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Jabeek?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer mensen in de gemeente Beekdaelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot €1550,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 oplopend tot €2300,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 tot ongeveer €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Jabeek.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, druppel, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Jabeek (maart 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Jabeek. Zij hebben ervaring met merken als Dahua en Betty. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Bingelrade, Eygelshoven, Schinveld en Merkelbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Jabeek te verminderen. Lees ook meer info over Brandblusser.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Jabeek vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een innovatieve alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Steeds vaker kunnen ze jou ook helpen met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Foscam, D-Link, Somfy, TP-Link, Bosch & Yale, Netamo, Hombli, Eufy, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Jabeek?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Jabeek voor thuis liggen je tussen de €575,00 en €1350,00. De exacte prijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, de extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator probeert bewoners meteen te bellen Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en €55,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Jabeek.


Postcodegebied: 6454

Plaats een reactie