Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Merkelbeek

Dankzij een alarmsysteem in Merkelbeek kan je met een gerust hart de deur uit. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp check je populaire details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op deze pagina toonaangevende beveiligingsbedrijven in Merkelbeek en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-merkelbeek

Alarminstallatie Merkelbeek plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een specialist kijkt de melding na en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Bij een overval, inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Merkelbeek? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier ontdek je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Merkelbeek en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Merkelbeek?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Beekdaelen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, de detectoren hebben een batterij. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Vergeet niet dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 – €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot ongeveer €2000,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn maak je gebruik van de bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 – €2650,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Merkelbeek.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Merkelbeek (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de onderstaande tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Merkelbeek. Zij kunnen je helpen met merken zoals EATON en Intersteel. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Schinveld, Jabeek, Doenrade en Oirsbeek.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Merkelbeek te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Alarmlicht.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Merkelbeek vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link, TP-Link + Hombli, Netamo, Yale, Eufy, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Merkelbeek?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Merkelbeek voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €475,00 en €925,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een agent neemt meteen contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 en €32,50 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging wordt er een melding afgegeven. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Bij een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bedrade camera vanaf €250,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Merkelbeek.


Postcodegebied: 6447

Plaats een reactie