Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zutphen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Zutphen voel je je een stuk veiliger thuis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Zo’n alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs doorzoek je goede info over de meest populaire systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Zutphen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-zutphen

Alarminstallatie Zutphen plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad zal het systeem het alarm inschakelen en krijg je een melding op je smartphone. Als extra optie wordt jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een agent kijkt direct mee en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zutphen? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan weet je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen opvragen

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zutphen en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een geschikt moment op korte termijn. De beveiligingsspecialist vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Zutphen?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Zutphen kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €700,00 tot +/- €1700,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 – €2200,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1300,00 tot wel €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Zutphen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zutphen (mei 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zutphen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Flame en Zorg Totaal. Of klik door voor installatiebedrijven en leveranciers in Lochem, Bronckhorst, Oost Gelre en Aalten.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Zutphen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zutphen vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal werken zij met een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link + Netamo, Yale, Arlo, Hombli, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Zutphen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zutphen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €900,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort systeem, extra opties zoals camera’s of rookmelder, het soort woning, en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €17,50 en €37,50 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een aantal slimme camera’s, vanaf €200,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Zutphen.


Postcodegebied: 7200, 7201, 7202, 7203, 7204, 7205, 7206, 7207, 7233

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie