Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lochem

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Lochem beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en geeft je een gerust en veilig gevoel. Tevens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp doorzoek je betrouwbare informatie over de beschikbare systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien tonen wij op deze pagina bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lochem en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-lochem

Alarminstallatie Lochem laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch systeem dat via sensoren een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een signalering gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en belt direct de bewoners. Zodra het alarm geverifieerd kan worden schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lochem? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Zo markeer je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lochem.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Lochem?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen in jouw regio

Tips: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Lochem gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met meldkamer koppeling, bewegingsmelders, camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders. Daarbij heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 – €1550,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €975,00 tot wel €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1500,00 tot +/- €2600,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Lochem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lochem (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel check je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lochem. Zij hebben ervaring met merken als Bticino en Panasonic. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Bronckhorst, Berkelland, Zutphen en Oost Gelre.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lochem te verkleinen. Check ook extra informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Lochem vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In veel gevallen kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Live te bedienen op jouw eigen smartphone.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, TP-Link, Foscam, EZVIZ & Netamo, Hombli, Eufy, Eve, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Lochem?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Lochem voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €325,00 en €900,00. De totale prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals alarmcentrale en camera’s of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €400,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Lochem.


Postcodegebied: 7216, 7240, 7241, 7242, 7244

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie