Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Barchem

Dankzij een alarmsysteem in Barchem beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede informatie over de meest bekende type systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij op deze site bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Barchem en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-barchem

Alarminstallatie Barchem laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij verdachte omstandigheden zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker kijkt de melding na en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Barchem? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op die manier kom je erachter welke risicovolle plekken voorzien moeten worden van detectors. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, geluidsalarm, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Barchem en de directe omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Barchem?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in direct regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Lochem hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Daarbij moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot wel €1300,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Barchem.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Barchem (juli 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In deze tabel delen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Barchem. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Winland en Economy. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Laren, Vorden, Wichmond en Vierakker.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. In het stukje hieronder vind je relevante tips de opties voor inbraak in Barchem te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Barchem vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Doorgaans kan je kiezen voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link of Eve, Hombli, Yale, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Barchem?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Barchem voor thuis liggen tussen de €525,00 en €1225,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er precies gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De operator neemt contact op met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De prijzen van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €50,00 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €225,00 per aansluiting. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Barchem.


Postcodegebied: 7244

Plaats een reactie