Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Broekhuizenvorst

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Broekhuizenvorst is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze keuzehulp delen wij praktische informatie over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Afsluitend doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Broekhuizenvorst en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-broekhuizenvorst

Alarminstallatie Broekhuizenvorst installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging zal het alarm worden geactiveerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert kijkt de melding na en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Broekhuizenvorst? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor weet je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er bestaan meerdere type alarmen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Broekhuizenvorst.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger hoe je het systeem in werking stelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Broekhuizenvorst?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in de buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Horst aan de Maas laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Tevens zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 – €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 – €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde sensors, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 – €2200,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra comfort. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Broekhuizenvorst.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Broekhuizenvorst (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder bieden wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Broekhuizenvorst. Zij werken met gangbare merken als MDK en Siegen. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Broekhuizen, Tegelen, Swolgen en Tienray.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Broekhuizenvorst te beperken. Check ook extra informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Broekhuizenvorst vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Limburg kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij staan garant voor een effectieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Vaak heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Altijd Monitoring & Security updates, gemakkelijk plaatsen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Somfy, Bosch, D-Link + Yale, Eve, Arlo, Eufy, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Broekhuizenvorst?

De kosten van een goed alarmsysteem in Broekhuizenvorst voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1225,00. De offerteprijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of CO2 melder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk controleert een centralist of er iets aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een professional probeert bewoners meteen te bellen Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €42,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een foute beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. In het geval van een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €225,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Broekhuizenvorst.


Postcodegebied: 5871

Plaats een reactie