Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tegelen

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Tegelen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij goede info over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op dit platform erkende beveiligingsbedrijven in Tegelen en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-tegelen

Alarminstallatie Tegelen aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist controleert het signaal en probeert contact te leggen met de betrokken klant. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tegelen? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken verzegeld moeten worden met een sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Je hebt de keuze uit diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tegelen.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Tegelen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in de buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Venlo kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1300,00 tot €2000,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 tot €2650,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Tegelen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tegelen (februari 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Toch, ga je voor een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tegelen. Zij hebben ervaring met merken als GO en Firex. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Steyl, Velden, Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We geven handig tips om de opties voor inbraak in Tegelen te verkleinen. Lees ook meer info over Alarmlicht.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg dat de woning er altijd bewoond uitzien.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Tegelen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een professionele alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In veel gevallen heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, D-Link, Somfy, Bosch & Eve, Eufy, Arlo, Yale, Netamo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Tegelen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Tegelen voor thuis liggen je tussen de €600,00 en €1325,00. De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Probeer dan een HD IP camera voor €375,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Tegelen.


Postcodegebied: 5930, 5931, 5932

Plaats een reactie