Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ter Aard

Met een alarmsysteem in Ter Aard schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Daarnaast stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp check je praktische info over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste verstrekken we op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Ter Aard en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-ter-aard

Alarminstallatie Ter Aard laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een agent bekijkt de melding en neemt telefonisch contact op met de betrokken klant. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ter Aard? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan bepaal je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, telefonische oproep, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ter Aard.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm binnen een korte periode. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Ter Aard?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Assen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene. Evenzeer dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming delen we daar meer info over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1600,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Dit werkt heel erg effectief, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1175,00 tot +/- €1650,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1600,00 tot wel €2400,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Ter Aard.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ter Aard (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het bijgaande overzicht vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ter Aard. Zij kunnen je helpen met merken zoals Fixapart en Eurosafe. Je bekijkt hier ook bedrijven en leveranciers in Zeijerveen, Zeijerveld, Rhee en Taarlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak kan je nooit helemaal tegenhouden. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ter Aard te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Rookmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Ter Aard vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan bekend om een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met bemande meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, TP-Link, Bosch, Somfy & Arlo, Hombli, Eufy, Eve, Yale.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Ter Aard?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Ter Aard voor thuis liggen tussen de €475,00 en €800,00. De offerteprijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de additionele services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen controleert een centralist wat er aan de hand is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €47,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Zoek je haarscherp beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €450,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ter Aard.


Postcodegebied: 9487

Plaats een reactie