Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zeijerveen

Door het installeren van een alarmsysteem in Zeijerveen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp tonen wij betrouwbare info over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Zeijerveen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zeijerveen

Alarminstallatie Zeijerveen installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat vaak een luid alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent controleert het signaal en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Zeijerveen? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de zwakke plekken liggen. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, waterdetectoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zeijerveen en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Zeijerveen?

Vraag offertes op bij experts in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Assen laten professionele alarmbeveiliging installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders, afstandsbediening. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zullen we daar een toelichting op geven.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot ongeveer €1250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn neem je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2350,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Zeijerveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zeijerveen (november 2023)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder delen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zeijerveen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Videx en Aritech. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Zeijerveld, Zeijen, Ter Aard en Rhee.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Zeijerveen te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Koolmonoxidemelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Zeijerveen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Bosch, Foscam, Somfy of Netamo, Eve, Yale, Hombli, Eufy.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Zeijerveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Zeijerveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €825,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De medewerker neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De tarieven van een inbraakalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 en €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per unit. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Zeijerveen.


Postcodegebied: 9489

Plaats een reactie