Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Groessen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Groessen voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je meer gemoedsrust. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij betrouwbare info over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Groessen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-groessen

Alarminstallatie Groessen plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een bepaalde gebeurtenis. Bij detectie gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en waarschuwt het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Groessen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier bepaal je welke risicovolle plekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: lichtalarm, geluidsalarm, SMS, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Groessen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De specialist demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Groessen?

Krijg verschillende offertes van specialisten in de buurt

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Duiven houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, rookmelders, meldkamer koppeling. Ook moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €1650,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Dit werkt heel erg effectief, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot ongeveer €2400,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €1950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Groessen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Groessen (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, als je het uitbesteed aan een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Groessen. Zij kunnen je helpen met merken zoals VARTA en Cadxx. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Loo Gld, Didam, Tolkamer en Lobith.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Groessen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Groessen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Gelderland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In potentie bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, TP-Link, Bosch, D-Link, Foscam + Arlo, Eve, Yale, Netamo, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Groessen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Groessen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €525,00 en €1050,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type alarm, de extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een alarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 & €50,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €200,00 p/stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera voor €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Groessen.


Postcodegebied: 6923

Plaats een reactie