Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Amstelveen

Dankzij een alarmsysteem in Amstelveen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarnaast kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp check je uitgebreide info over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast doorzoek je op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Amstelveen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-amstelveen

Alarminstallatie Amstelveen laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist kijkt de melding na en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Amstelveen? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie weet je welke ramen en deuren gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Amstelveen.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een geschikt moment op korte termijn. De installateur legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Amstelveen?

Vraag offertes op bij installateurs in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Amstelveen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Tevens start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijzen inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1900,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €1250,00 tot wel €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen installeer je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Tarief inclusief aanleggen: €2000,00 oplopend tot €2650,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Amstelveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Amstelveen (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Alleen, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht tonen wij de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Amstelveen. Zij werken met gangbare merken als Fixapart en VanderBilt. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Ouder-Amstel, Hilversum, Waterland en Edam-Volendam.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen relevante tips de opties voor inbraak in Amstelveen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Amstelveen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een slimme alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak kan jij hier ook terecht voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, EZVIZ, TP-Link & Netamo, Hombli, Arlo, Eufy, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Amstelveen?

De kosten van een goed alarmsysteem in Amstelveen voor thuis liggen tussen de €375,00 en €875,00. De echte prijs is afhakelijk van het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak bekijkt een medewerker meteen wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen bij overval, inbraak of brand. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 en +/- €35,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Als je een stil alarm laat installeren zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Amstelveen.


Postcodegebied: 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432

Plaats een reactie