Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eexterveenschekanaal

Dankzij een alarmsysteem in Eexterveenschekanaal verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs vind je uitgebreide informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit portaal erkende beveiligingsbedrijven in Eexterveenschekanaal en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-eexterveenschekanaal

Alarminstallatie Eexterveenschekanaal laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij onraad gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Tegen extra betaling is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een expert ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eexterveenschekanaal? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor ontdek je welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen kabels nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eexterveenschekanaal en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De beveiliger vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een erkend alarmsysteem kopen in Eexterveenschekanaal?

Bekijk actuele prijzen bij installatiebedrijven in direct regio

Tips: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €700,00 tot wel €2000,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij de hogere risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 tot €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2850,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Eexterveenschekanaal.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eexterveenschekanaal (december 2023)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Echter, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder check je de bedrijfsnamen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eexterveenschekanaal. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Viper en Xteq. Of bekijk installateurs en bedrijven in Nieuwe Pekela, Oude Pekela, Eexterveen en Nieuw Annerveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Eexterveenschekanaal te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Eexterveenschekanaal vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker kan je kiezen voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, Bosch, Foscam, Somfy, TP-Link + Arlo, Netamo, Yale, Hombli, Eve.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Eexterveenschekanaal?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Eexterveenschekanaal voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €1150,00. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij brand, inbraak of glasbreuk analyseert een operator wat de situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. De beveiliger zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De onkosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 & €45,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €150,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Eexterveenschekanaal.


Postcodegebied: 9659

Plaats een reactie