Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eesveen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Eesveen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie schrikt inbrekers af, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je handige info over de mogelijke systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook doorzoek je op dit portaal bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Eesveen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-eesveen

Alarminstallatie Eesveen plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingsinstallatie dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Eesveen? In het volgende stukje vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kent een eenvoudige installatie. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eesveen.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een geschikt moment op korte termijn. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Eesveen?

Vergelijk tarieven van experts in de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Steenwijkerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Zo zijn er hele voordelige modellen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1400,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Prijzen inclusief installatie: €1250,00 tot ongeveer €1850,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1400,00 oplopend tot €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Eesveen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eesveen (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eesveen. Zij hebben ervaring met merken als VARTA en Lloyd. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Wapserveen, Giethoorn, De Bult en Kallenkote.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We geven populaire tips om de kans op inbraak in Eesveen te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Camerabewaking.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Eesveen vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Zij faciliteren een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link + Netamo, Arlo, Eve, Yale, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Eesveen?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Eesveen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €975,00. De exacte prijs is afhakelijk van het soort systeem, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist of er een noodzaak is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijzen van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 & €40,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Eesveen.


Postcodegebied: 8347

Plaats een reactie