Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Giethoorn

Door het installeren van een alarmsysteem in Giethoorn beveilig je jouw huis tegen inbraak. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp check je handige details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Giethoorn en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-giethoorn

Alarminstallatie Giethoorn aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een ongewone beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Giethoorn? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op die manier kom je erachter welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via radiogolven. en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Giethoorn.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) ingeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Giethoorn?

Bekijk actuele prijzen bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Steenwijkerland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarieven inclusief montage: €800,00 tot €1250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot circa €2950,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Giethoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, tag, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Giethoorn (mei 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder tonen wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Giethoorn. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Theben en Eurosafe. Of zoek door naar leveranciers en aanbieders in Blokzijl, IJsselham, Wapserveen en Eesveen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Giethoorn te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Sirenes.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Neem een slimme deurbel of camera.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Giethoorn vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een professionele alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, Foscam, Somfy, D-Link + Netamo, Eufy, Hombli, Eve, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Giethoorn?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Giethoorn voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €1000,00. De exacte prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt checkt de centralist wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De operator zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en €35,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Wil je haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Kies dan voor een HD IP camera vanaf €625,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Giethoorn.


Postcodegebied: 8355

Plaats een reactie