Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wapserveen

Met een alarmsysteem in Wapserveen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp verstrekken we handige details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder check je op dit platform verschillende beveiligingsbedrijven in Wapserveen en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-wapserveen

Alarminstallatie Wapserveen laten plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch mechanisme dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een verdachte poging gaat het alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist bekijkt wat er aan de hand is en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wapserveen? In het onderstaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, waterdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, E-mail, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wapserveen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De medewerker demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Wapserveen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven in de buurt

Tips: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief afstandsbediening, camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Daarnaast heb je de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Grote nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €700,00 oplopend tot €2150,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 – €1700,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt installeer je bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Een relatief duur systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1800,00 tot circa €2250,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Wapserveen.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pas, tag, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wapserveen (februari 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het bijgaande overzicht tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wapserveen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Menvier en STD. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Giethoorn, Blokzijl, Eesveen en De Bult.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Wapserveen te beperken. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wapserveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan bekend om een intelligente alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Direct geïnformeerd op je mobiele telefoon bij een alarm.
 • V&S Beveiliging: Voldoet aan elke mogelijke verzekeringseisen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, D-Link, Bosch, Foscam, TP-Link + Eve, Hombli, Netamo, Eufy, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wapserveen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Wapserveen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €550,00 en €1400,00. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de eventuele uitbreidingen zoals een beveiligingscamera of gasdetector, het aantal ramen en deuren, en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €50,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij verdachte omstandigheden wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per camera. Liever maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €450,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Wapserveen.


Postcodegebied: 8351

Plaats een reactie