Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Augsbuurt

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Augsbuurt verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we handige details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Augsbuurt en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-augsbuurt

Alarminstallatie Augsbuurt laten aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een ongewone beweging gaat vaak een sirene af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een specialist bekijkt de melding en probeert contact te leggen met de contactpersonen (sleutelhouders). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Augsbuurt? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier markeer je welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Het draadloze alternatief heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er zijn diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Augsbuurt en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De medewerker geeft altijd een goed instructie. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen instellen die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Augsbuurt?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Noardeast-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders, camerabewaking, meldkamer koppeling. Tevens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, de detectoren hebben een batterij. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Onkosten inclusief montage: €825,00 tot ongeveer €1950,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €1600,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn installeer je bedrade onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot en met €2450,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Augsbuurt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een tag, pincode, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Augsbuurt (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Augsbuurt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als WBox Technologies en WBox Technologies. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Kollumerpomp, Oudwoude, Kollum en Drogeham.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Augsbuurt te beperken. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Augsbuurt vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s helpen jou met een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, EZVIZ, Foscam, TP-Link & Yale, Hombli, Netamo, Eve, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Augsbuurt?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Augsbuurt voor thuis liggen je tussen de €375,00 en €875,00. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. het type alarm, extra opties zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de medewerker wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €47,50 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep, e-mail. Bij een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €200,00 per aansluiting. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €400,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Augsbuurt.


Postcodegebied: 9292

Plaats een reactie