Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kollum

Dankzij een alarmsysteem in Kollum heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In de praktische keuzehulp delen wij betrouwbare details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Kollum en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-kollum

Alarminstallatie Kollum plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch mechanisme dat een melding zal versturen bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en krijg je meteen melding op je smartphone. Als extra optie wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kollum? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op deze manier maak je een plan welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Afsluitend is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Voer je adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kollum.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op het afgesproken moment. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die op de hoogte gesteld moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Kollum?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw buurt

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, buitensirene, bewegingsmelders. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot +/- €1550,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is het zelfs verplicht. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €925,00 tot €1900,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1350,00 – €2050,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Kollum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kollum (december 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het bijgaande overzicht bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kollum. Zij werken met gangbare merken als System Sensor en Dicon. Of klik door voor aanbieders en bedrijven in Augsbuurt, Kollumerpomp, Drogeham en Kootstertille.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. Hierna delen we handig tips om de kans op inbraak in Kollum te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Kollum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In veel gevallen bieden zij de optie tot een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Toegang tot de woning middels een code of druppel.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Somfy, Bosch, D-Link & Arlo, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Kollum?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Kollum voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1500,00. De echte prijs is afhakelijk van welk alarm je kiest, de additionele services zoals camera’s of rookmelder, de grootte van het huis, en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt een medewerker meteen of er een noodzaak is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker waarschuwt de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €45,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een foute beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een app melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor lichtalarm, SMS, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per camera. Zoek je haarscherp beeld zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera voor €550,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Kollum.


Postcodegebied: 9290, 9291

Plaats een reactie