Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kootstertille

Met een alarmsysteem in Kootstertille heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een actieve alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de beschikbare systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens verstrekken we op deze pagina een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Kootstertille en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-kootstertille

Alarminstallatie Kootstertille aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat notificaties verstuurt bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kootstertille? In het bijgaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan weet je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride oplossing een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kootstertille en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De medewerker laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Kootstertille?

Krijg verschillende offertes van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Achtkarspelen gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, bewegingsmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In de volgende paragraaf delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 – €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €950,00 tot wel €1600,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde detectoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot +/- €2600,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Kootstertille.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kootstertille (december 2023)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kootstertille. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als TruVision en Dicon. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Drogeham, Kollum, Twijzelerheide en Twijzel.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we praktische tips om de opties voor inbraak in Kootstertille te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kootstertille vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een innovatieve alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Dikwijls heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch & Yale, Eve, Eufy, Netamo, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Kootstertille?

De kosten van een goed alarmsysteem in Kootstertille voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €800,00. De exacte prijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, het woonoppervlak, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €30,00 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij een signalering ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €250,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Kootstertille.


Postcodegebied: 9288

Plaats een reactie