Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kolhorn

Met een alarmsysteem in Kolhorn beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een actieve alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je populaire informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Kolhorn en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kolhorn

Alarminstallatie Kolhorn laten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een bepaalde gebeurtenis. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en krijg je in de app of per sms een melding. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een geverifieerde alarmmelding worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kolhorn? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Met deze informatie maak je een plan welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Desgewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kolhorn en omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Kolhorn?

Vraag offertes op bij vakmannen uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Hollands Kroon hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Verder moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het onderstaande blok lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 oplopend tot €2250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1125,00 oplopend tot €2350,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 – €2700,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kolhorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kolhorn (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Alleen, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kolhorn. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als EATON en Pikt-O-Norm. Je kunt ook doorklikken naar aanbieders en bedrijven in Barsingerhorn, Haringhuizen, Wieringerwaard en Breezand.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. Hierna delen we praktische tips om de kans op inbraak in Kolhorn te beperken. Je kunt ook meer info bekijken over Inbraakbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Kolhorn vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In veel gevallen bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, Somfy, Foscam, EZVIZ & Eufy, Eve, Arlo, Yale, Netamo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Kolhorn?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kolhorn voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1100,00. De precieze prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het woonoppervlak, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De beveiliger waarschuwt de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door gebruik te maken van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 & €47,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Zoek je een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kolhorn.


Postcodegebied: 1767

Plaats een reactie