Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Breezand

Door het installeren van een alarmsysteem in Breezand heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je handige info over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Breezand en check je praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-breezand

Alarminstallatie Breezand laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Breezand? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Aan de hand hiervan weet je welke ingangen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via radiogolven. en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Breezand.

 5. Installatieservice

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een vooraf afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij calamiteiten.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Breezand?

Krijg verschillende offertes van specialisten uit de buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Steeds meer woningen in de gemeente Hollands Kroon kiezen voor alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Ook start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dan batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €825,00 tot wel €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1600,00 tot circa €2100,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Breezand.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Breezand (mei 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Echter, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de bijgaande tabel bieden wij de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Breezand. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Mobiak S.A. en Visonic. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Wieringerwaard, Kolhorn, Anna Paulowna en Callantsoog.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven praktische tips om de kans op inbraak in Breezand te limiteren. Je kunt ook meer info bekijken over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Breezand vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Noord-Holland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een slimme alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Dikwijls werken zij met een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, EZVIZ, Somfy + Hombli, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Breezand?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Breezand voor thuis liggen ongeveer tussen de €525,00 en €1225,00. De daadwerkelijke prijs hangt af van het soort systeem, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij calamiteiten bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €10,00 en €32,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Voorkeur voor een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Breezand.


Postcodegebied: 1764

Plaats een reactie