Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Drachten-Azeven

Dankzij een alarmsysteem in Drachten-Azeven schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je betrouwbare details over de soorten systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste tonen wij hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Drachten-Azeven en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-drachten-azeven

Alarminstallatie Drachten-Azeven aanleggen

Een alarmsysteem is een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij detectie wordt het alarm getriggerd en ontvang jij op je telefoon een melding. Als extra optie wordt jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De beveiliger analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Drachten-Azeven? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan markeer je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met het oog op inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld systeem zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Drachten-Azeven en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De beveiligingsspecialist geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die gealarmeerd worden bij verdachte omstandigheden.

Een goed alarmsysteem kopen in Drachten-Azeven?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Opsterland beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking, rookmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Prijs inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €1750,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De kans op een storing is minimaal, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot €2300,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 – €2700,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Drachten-Azeven.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Drachten-Azeven (november 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Drachten-Azeven. Zij werken met gangbare merken als PowerCell en Alarmtech. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Kortehemmen, Boornbergum, Drachten en Wânswert.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Drachten-Azeven te beperken. Lees ook meer info over Draadloos alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Start- of sluit je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Drachten-Azeven vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Doorgaans kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gegarandeerd lage installatiekosten zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, EZVIZ, Foscam, D-Link, Bosch + Netamo, Hombli, Yale, Eufy, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Drachten-Azeven?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Drachten-Azeven voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €325,00 en €1175,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie controleert een centralist of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen Bij een noodsituatie Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 & €55,00 per maand.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties krijg je direct een melding. De meest populaire alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een aantal slimme camera’s, vanaf €300,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €525,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Drachten-Azeven.


Postcodegebied: 9207

Plaats een reactie