Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Bilt

Met een alarmsysteem in De Bilt heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Tevens signaleert een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp delen wij betrouwbare info over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop tonen wij op alarmsysteemcheck.nl een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in De Bilt en vind je slimme tips tegen inbraak.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-de-bilt

Alarminstallatie De Bilt plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt wat er aan de hand is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Bilt? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan ontdek je welke ramen en deuren voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Bilt en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De specialist geeft altijd een goed instructie. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in De Bilt?

Ontvang gratis offertes van experts uit de buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente De Bilt houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening. Eveneens heb je de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen sluit je doorgaans aan op de WIFI, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Investering inclusief montage: €775,00 tot wel €2250,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is het zelfs verplicht. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 oplopend tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kies je voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1150,00 – €2600,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in De Bilt.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: gaat af als iemand via een kapot raam een pand probeert binnen te komen.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, pincode, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Bilt (juni 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In de tabel hieronder ontdek je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Bilt. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Garvan en Copper Safety. Je kunt ook doorklikken naar leveranciers en aanbieders in Baarn, Bunschoten, Zeist en De Ronde Venen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in De Bilt te beperken. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Meer zicht op de voorzijde van de woning met een slimme deurbel.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf De Bilt vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. In de regel bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Bosch, Foscam, D-Link, EZVIZ of Eufy, Netamo, Hombli, Arlo, Yale.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in De Bilt?

De kosten van een volledig alarmsysteem in De Bilt voor thuis liggen tussen de €325,00 en €1200,00. De precieze prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de additionele services zoals een beveiligingscamera of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het onderhoudscontract.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen of er iets aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij brand, inbraak of een overval Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €50,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €300,00 per camera. Heb je liever een systeem met HD-beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €600,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur De Bilt.


Postcodegebied: 3704, 3730, 3731, 3732

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie