Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Bunschoten

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Bunschoten beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp check je uitgebreide details over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Bunschoten en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-bunschoten

Alarminstallatie Bunschoten installeren

Een alarmsysteem houdt in: een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en waarschuwt de bewoners. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Bunschoten? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, E-mail, telefonische oproep. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Bunschoten en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen ingeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Bunschoten?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Bunschoten houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Ook kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Houd in acht dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarief inclusief montage: €825,00 tot wel €1200,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een betrouwbaar systeem, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot +/- €1950,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Investering inclusief aanleggen: €1400,00 tot wel €1950,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Bunschoten.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: controleert wat er aan de hand is kan direct hulpdiensten inlichten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Bunschoten (mei 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, als je het uitbesteed aan een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Bunschoten. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Aten en Hikvsision. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Eemnes, Soest, Baarn en De Bilt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Bunschoten te beperken. Of klik door voor meer informatie over Sirenes.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Bunschoten vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het installeren van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. In potentie kan jij hier ook terecht voor een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Altijd uptime garantie, ook als de stroom uitvalt.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Handige app altijd en overal toegankelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Bosch, Foscam, D-Link, TP-Link of Yale, Eve, Hombli, Arlo, Eufy.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Bunschoten?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Bunschoten voor thuis liggen gemiddeld tussen de €475,00 en €1075,00. De totaalprijs wordt beïnvloed door het soort alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er rondom het huis gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. Een professional stelt woningeigenaren op de hoogte bij een noodgeval Door het inschakelen van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De kosten van een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 en €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij ongewone situaties kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een luid geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Bij een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €250,00 per stuk. Heb je liever de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Bunschoten.


Postcodegebied: 3750, 3751, 3752

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie