Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Abbega

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Abbega voel je je een stuk veiliger thuis. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij populaire informatie over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook bieden we op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Abbega en check je praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-abbega

Alarminstallatie Abbega plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Tegen extra betaling wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een agent controleert het signaal en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Abbega? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier weet je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Kies het type alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Abbega en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Abbega?

Bekijk actuele prijzen bij bedrijven in de buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Heel veel mensen in de gemeente Súdwest-Fryslân kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over meldkamer koppeling, afstandsbediening, buitensirene, bewegingsmelders, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €1350,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Er zijn nauwelijks storingen, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Onkosten inclusief installatie: €1050,00 tot ongeveer €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde detectoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1250,00 tot +/- €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Abbega.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af als het alarm getriggerd wordt en trekt veel aandacht.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, tag, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Abbega (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Alleen, wanneer je het laat aanleggen door speciaal installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het overzicht hieronder delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Abbega. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als FireAngel en Lampertz. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Oosthem, Heeg, Westhem en Blauwhuis.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We geven 10 handige tips om de opties voor inbraak in Abbega te beperken. Of klik door voor meer informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Abbega vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een vernuftige alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Doorgaans heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch of Hombli, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Abbega?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Abbega voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €375,00 en €1175,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, extra services zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen bij een noodgeval Door gebruik te maken van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij ongewone situaties ontvang je op diverse manieren een signaal. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €275,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Plaats dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €525,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Abbega.


Postcodegebied: 8617, 8618

Plaats een reactie